Tuřín Dalibor - Brassica napus var. napobrassica - osivo tuřínu - 250 ks
Tuřín je zelenina, která má žluté kulaté plody připomínající kedluben. Tuřín se dá konzumovat přímo, má výbornou chuť.
Dužina je šťavnatá, nedřevnatí a má velmi jemnou, příjemnou chuť, připomínající kedluben.
Rostlina je jednoletá a úrody se dočkáme mezi měsíci září až listopad.
Vegetační doba od výsevu je 145–160 dní.
Jak si vypěstovat tuřín ze semínka?
Semena rostliny tuřín se vysévají v průběhu března a dubna přímo na stanoviště. Semena klíčí již velmi brzy, při teplotách kolem 2–3 °C.
Sejeme do sponu 30 x 40 cm. Půda by měla být hlinitopísčitá, dostatečně humózní, s pH kolem 6,5. Nedoporučujeme sázet do čerstvě vyhnojené půdy, ale v první polovině vegetace můžeme přihnojit organickými hnojivy.
Nutná je pravidelná zálivka, přílišné sucho tuřínu nevyhovuje a stejně tak ani přemokření, které spouští hnilobné procesy.