Salát ledový Pražan - Lactuca sativa var. capitata - osivo salátu - 100 ks
Salát ledový je vhodný hlavně do salátu nebo i k přímé konzumaci.
Jedná se o poloranou odrůdu, která tvoří zelené kulovité hlávky o hmotnosti 500–1000 g.
Odrůda je odolná vůči vybíhání do květu.
Doba zrání je asi 90 dní.
Jak si vypěstovat salát ze semínka?
S předpěstováním semen začněte v březnu. V dubnu rostliny přesaďte na záhon do sponu 40 x 30 cm. Semínka vyséváme do hloubky maximálně 1 cm, stačí je pouze zakrýt zeminou.
Ideální teplota ke klíčení je kolem 15–20 °C. Stanoviště volíme slunečné.
Salátu vyhovují spíše nižší teploty, při vyšších začne kvést. Pro zajištění optimální teploty a také pro ochranu před škůdci doporučujeme zakrýt sazenice netkanou textilií.
Půda by měla být středně těžká, neutrální až mírně zásaditá. Nedoporučuje se přímé hnojení.
Zálivka by měla být pravidelná, díky ní pak budou mít listy salátu křehkou a křupavou chuť. Pozor na přelití.