Salát hlávkový letní ledový Traper - Lactuca sativa L. - osivo salátu - 250 ks
Salát hlávkový Traper je poloraný druh ledového salátu, vhodný pro jarní i podzimní polní pěstování.
Hlávky jsou středně velké, zelené.
Rostlina je odolná vůči vybíhání do květu a vůči chorobám.
Doba zrání je 75–85 dní.
Jak si vypěstovat salát ze semínka?
S předpěstováním jarních odrůd se začíná již v lednu a únoru, sazenice se třemi až čtyřmi pravými listy se přesazují na záhon v březnu až dubnu do sponu 25 x 30 cm.
Salát hlávkový vyžaduje slunné stanoviště. Ideální je pro něj teplota 10–20 °C (dle odrůdy). Dobře snáší i větší teplotní pokles. Vhodné je zakrýt sazenice netkanou textilií, která uchrání rostliny před škůdci a zkrátí období vegetace.
Půda by měla být středně těžká, bohatá na humus a neutrální nebo mírně zásaditá. Salát špatně snáší přímé hnojení a kyselé půdy.
Ke zdárnému růstu potřebuje dostatečnou zálivku, která zajistí šťavnaté a křupavé listy.
Listový salát sklízíme již 7 týdnů od zasetí.