Kategorie
- Klíčky a microgreen
- Vánoční nabídkaOriginální dárky
- Podzimní cibulovinyVysazujte i v listopadu
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas na přípravu semínek
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázkyInspirace na Vánoce
- Knihy
Salát Batavia - Lactuca Sativa - osivo salátu - 800 ks
Salát Batavia je forma ledového salátu, známá hlavně ve Francii. Na rozdíl od klasického ledového salátu jsou její listy méně křupavé a jemnější.
Hlávky salátu jsou plné lahodných světle zelených listů.
Jak si vypěstovat salát ze semínka?
S předpěstováním semen začněte v březnu. V dubnu rostliny přesaďte na záhon do sponu 40 x 30 cm. Semínka vyséváme do hloubky maximálně 1 cm, stačí je pouze zakrýt zeminou.
Ideální teplota ke klíčení je kolem 15–20 °C. Stanoviště volíme slunečné.
Salátu vyhovují spíše nižší teploty, při vyšších začne kvést. Pro zajištění optimální teploty a také pro ochranu před škůdci doporučujeme zakrýt sazenice netkanou textilií.
Půda by měla být středně těžká, neutrální až mírně zásaditá. Nedoporučuje se přímé hnojení.
Zálivka by měla být pravidelná, díky ní pak budou mít listy salátu křehkou a křupavou chuť. Pozor na přelití.