Sadbové brambory Ratte - Solanum tuberosum - sadba - 5 ks
Polopozdní odrůda brambor Ratte byla vyšlechtěna ve Francii. Jedná se o prémiovou odrůdu stolních brambor.
Tyto brambory jsou často prodávány pod názvem Bamberger croissants.
Vyznačují se svým dlouhým tvarem, tenkou slupkou a žlutou barvou dužiny.
Jedná se o odrůdu s nízkým vzrůstem, která produkuje velké množství malých hlíz, jež jsou díky skvělé chuti perfektní pro pečení nebo vaření.
Kromě toho jsou tyto brambory odolné vůči škůdcům.
Jak si vypěstovat brambory z hlízy?
Před výsadbou necháme hlízy předklíčit po dobu 2–3 týdnů na světlém místě s teplotou 12–16 °C.
Hlízy jsou připravené na vysazení v době, kdy jsou klíčky dlouhé 0,5–1,5 cm. Hloubka výsevu by měla být 4–6 cm.
Hlízy vysazujeme vcelku, případně nakrájené na více kousků s vlastním klíčkem.
Stanoviště preferuje slunečné nebo polostinné.
V případě hrozících mrazů hlízy zakryjeme netkanou textilií.