Kategorie
- Klíčky a microgreen
- Vánoční nabídkaOriginální dárky
- Podzimní cibulovinyVysazujte i v listopadu
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas na přípravu semínek
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázkyInspirace na Vánoce
- Knihy
Roketa setá Viktoria - Eruca vesicaria - osivo rokety - 300 ks
Roketa setá Viktoria je známá odrůda rokety oblíbená hlavně v Itálii či ve Francii, kde je konzumována již po staletí. U nás si pořád získává větší popularitu.
Používá se hlavně čerstvá do zeleninových salátů nebo na pizzu. Hodí se výborně také k rybím pokrmům. Dá se použít i vařená obdobně jako špenát.
Roketa je relativně rychle rostoucí rostlina, nejlépe se jí daří z jara či v létě. Květy jsou malé, dají se také použít do salátů.
Jak si vypěstovat roketu ze semínka?
Pokud budeme roketu pěstovat ve skleníku, s výsevem můžeme začít již v lednu a pokračovat až do srpna. Pokud chceme semínka vysít přímo na venkovní stanoviště, s výsevem počkáme do března a sejeme semínka do řádků ve vzdálenosti 20 cm.
Vyséváme do hloubky 0,5 cm. Rostliny klíčí při teplotě 15–20 °C.
Stanoviště volíme slunečné či polostinné, při pěstování rokety za oknem pozor na přímé slunce.
Důležitá je dostatečná zálivka. Rostliny sklízíme přibližně za 6 týdnů od výsevu.