Kategorie
- Klíčky a microgreen
- Vánoční nabídkaOriginální dárky
- Podzimní cibulovinyVysazujte i v listopadu
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas na přípravu semínek
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázkyInspirace na Vánoce
- Knihy
Ředkvička Riesenbutter - Máslová obří - Raphanus sativus - osivo ředkvičky - 100 ks
Ředkvička obří máslová Riesenbutter je odrůda známá pro své velké a pevné plody.
První sklizeň můžete očekávat již v květnu a užívat si čerstvé ředkvičky až do října.
Tato odrůda se vyznačuje výjimečně chutnou a křehkou bílou dužinou, díky čemuž je ideální pro přímou konzumaci, do salátů nebo jako svěží doplněk k jarním a letním pokrmům.
Jak si vypěstovat ředkvičku ze semínka?
Ředkvičky lze vysévat už v průběhu února do skleníku nebo od března či dubna přímo ven. Hloubka výsevu je 0,5–1 cm.
Ideální teplota pro klíčení je 8–15 ºC, klíčení trvá 8–10 dní, ale může být i delší. Spon by měl být 20 x 3 cm.
Stanoviště musí být slunečné, půda lehčí, dostatečně zásobená živinami. Přihnojování není potřeba, pokud je substrát dostatečně kvalitní.
Důležité je dopřát rostlině dostatek vláhy, aby nepraskaly bulvy, ale zároveň nepřemokřit. Ředkvičky můžete průběžně dosévat, čímž si zajistíte bohatou úrodu od jara do podzimu.