Kategorie
- Klíčky a microgreen
- Vánoční nabídkaOriginální dárky
- Podzimní cibulovinyVysazujte i v listopadu
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas na přípravu semínek
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázkyInspirace na Vánoce
- Knihy
Ředkev setá Red Meat - Raphanus sativus - osivo ředkve - 80 ks
Ředkev Red Meat je velmi zajímavá odrůda s jemnou a výraznou chutí.
Odrůda je vhodná k podzimnímu pěstování.
Bulvy mají zelenošedou slupku a jemnou dužinu rubínově červené barvy.
Odrůda je středně skladovatelná, vhodná k přímé konzumaci a dekoraci pokrmů.
Jak si vypěstovat ředkev ze semínka?
Ředkev se vysévá přímo na venkovní záhon přibližně do hloubky 2 cm v polovině července. Doporučený spon pro ředkve je 50 x 30 cm. Roste poměrně rychle, na sklizeň se můžete těšit už asi po dvou měsících od výsevu.
Ředkev se pěstuje jako následná plodina. Nemá ráda přímé organické hnojení. Je málo náročná na teplo, takže jí budou vyhovovat i chladnější oblasti. Naopak Stanoviště vybírejte vždy slunečné, s humózní hlinitopísčitou půdou, která zadržuje dostatek vláhy.
Důležitá je pravidelná zálivka. Výkyvy v zálivce či dlouhodobé sucho mají vliv na kvalitu kořenů. Naopak při nadměrném zalévání dochází k jejich praskání.
Ředkev lze skladovat v chladu několik měsíců.