Pór zimní Winner - Allium porrum - osivo póru - 300 ks
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.osiva-semena.cz/ovoce-a-zelenina/osiva-zeleniny/cibulove-zeleniny/por.
Pórek zimní Winner jistě zaujme svou vynikající chutí. Můžete jej konzumovat jak přímo v syrovém stavu, tak i tepelně upravený.
Lze jej nechat přezimovat v půdě, kde vydrží i teploty do -15 °C.
Pórek je obecně prospěšný pro zvýšení imunity, má antibakteriální účinky a velké množství vitamínů.
Jak si vypěstovat pór ze semínka?
S předpěstováním můžeme začít již v zimních měsících a pokračujeme až do dubna. Přímé výsevy pak probíhají od dubna do května. Semena zasadíme přibližně do hloubky 0,5 cm v řadách alespoň 30–40 cm vzdálených od sebe.
Doba klíčení je nejčastěji 2–3 týdny, ale může být i delší. Ideální teplota ke klíčení je 15–20 °C.
Substrát by měl být neustále vlhký. Sazenice přesouváme na venkovní slunečné stanoviště v průběhu dubna. Půdu volíme hlubokou, lehkou a dostatečně zásobenou živinami s neutrálním pH. Potřebuje dostatečnou zálivku.