Pór pravý Starozagorski Kamuš - Allium porrum - osivo póru - 200 ks
Poloraný pór Starozagorski Kamuš je odrůdou letního póru. Sklízí se od srpna do října.
Vybělený stvol je poměrně dlouhý, může dorůstat délky až 50 cm.
Pro vysoký obsah vitamínů, minerálů a dalších zdraví prospěšných látek, je dobré zpracovat i zelené části rostliny.
Své uplatnění si najde i v rámci dietních jídelníčků, jelikož má minimální kalorickou hodnotu. Lze ho konzumovat v čerstvém, tak i tepelně upraveném stavu.
Vegetační doba je přibližně 175 dní.
Jak si vypěstovat pór ze semínka?
S předpěstováním můžeme začít již v zimních měsících a pokračujeme až do dubna. Přímé výsevy pak probíhají od dubna do května. Semena zasadíme přibližně do hloubky 0,5 cm v řadách alespoň 30–40 cm vzdálených od sebe.
Doba klíčení je nejčastěji 2–3 týdny, ale může být i delší. Ideální teplota ke klíčení je 15–20 °C.
Substrát by měl být neustále vlhký. Sazenice přesouváme na venkovní slunečné stanoviště v průběhu dubna. Půdu volíme hlubokou, lehkou a dostatečně zásobenou živinami s neutrálním pH. Potřebuje dostatečnou zálivku.