Pór zimní Natan - Allium porrum - osivo póru - 1,5 g
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.osiva-semena.cz/105-por
Pór zimní - osivo pórku - 1,5 gr póru
Pór zimní zelený je vhodný pro podzimní, zimní i jarní úrodu. Pór zimní je bohatý na vitamín C a železo.
Pór se používá hlavně ve francouzské kuchyni, ani u nás by neměl chybět. Používá se jako zelenina, do polévek či do salátu. Pór obsahuje plno vitamínů a minerálních látek.?
Jak si vypěstovat pór ze semínka?
S předpěstováním můžeme začít již v zimních měsících a pokračujeme až do dubna. Přímé výsevy pak probíhají od dubna do května. Semena zasadíme přibližně do hloubky 0,5 cm v řadách aslepoň 30 - 40 cm vzdálených od sebe. Dobra klíčení je nejčastěji 2 - 3 týdny, ale může být i delší. Ideální teplota ke klíčení je 15 - 20°C. Substrát by měl být neustále vlhký. Sazenice přesouváme na venkovní slunečné stanoviště v průběhu dubna. Půdu volíme hlubokou, lehkou a dostatečně zásobenou živinami s neutrálním pH. Potřebuje dostatečnou zálivku.
Pór se používá hlavně ve francouzské kuchyni, ani u nás by neměl chybět. Používá se jako zelenina, do polévek či do salátu. Pór obsahuje plno vitamínů a minerálních látek.