Pór letní Bystrín F1 - Allium porrum - osivo póru - 70 ks
Pór Bystrín F1 je letní raná hybridní odrůda, jejíž dlouhá konzumní část se sklízí již od července.
Je charakteristický zvýšenou odolností proti poléhání a vysokým teplotám. Též je ho možné rychlit pod netkanou textilií.
Pór je možné pěstovat i na poli. Sklizeň pak probíhá od léta až do podzimu.
Je vhodný ke konzumaci jak v čerstvém, tak i tepelně upraveném stavu. Neopomíjíme ani zelené části rostliny, jelikož obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, vitamínů a minerálů.
S jeho minimální kalorickou hodnotou se pórek uplatňuje v nejednom dietním jídelníčku
Vegetační doba je přibližně 75 dní.
Jak si vypěstovat pór ze semínka?
S předpěstováním můžeme začít již v zimních měsících a pokračujeme až do dubna. Přímé výsevy pak probíhají od dubna do května. Semena zasadíme přibližně do hloubky 0,5 cm v řadách alespoň 30–40 cm vzdálených od sebe.
Doba klíčení je nejčastěji 2–3 týdny, ale může být i delší. Ideální teplota ke klíčení je 15–20 °C.
Substrát by měl být neustále vlhký. Sazenice přesouváme na venkovní slunečné stanoviště v průběhu dubna. Půdu volíme hlubokou, lehkou a dostatečně zásobenou živinami s neutrálním pH. Potřebuje dostatečnou zálivku.