Paprika Marconi Red - Capsicum Annuum - osivo papriky - 10 ks
Italskou odrůdou sladké nepálivé papriky je velmi produktivní Paprika Macroni červená.
Lusky o délce 15 cm dozrávají na keříkovité rostlině, která dorůstá maximální výšky 75 cm. Lusky jsou nejprve zelené, až při zrání získávají sytě červenou barvu.
Paprika Macroni je vhodná k pěstování ve skleníku nebo fóliovníku.
Plody se hodí k teplené přípravě a pro svoji lahodnou chuť se hodí k přímé spotřebě.
Doba zrání je asi 75 dní.
Jak si vypěstovat papriku ze semínka?
Papriky jsou teplomilné rostliny, pokud pro ně hledáte vhodné teplé místo, je nejlepší je umístit do skleníku či foliovníku.
Semena předpěstujte již v únoru. Nejprve semena namočte na 24 hodin do vlažné vody, tím urychlíte klíčení a poté je vysejte do lehkého substrátu do hloubky max. 0,5 cm. Při klíčení je velmi důležitý dostatek světla a tepla. Papriky potřebují teplotu okolo 28 °C, přičemž nesmí být nižší než 22 °C. Doba klíčení je zpravidla 1–2 týdny.
Rostliny přesazujeme do venkovního záhonu v druhé polovině května, kdy již nehrozí ranní mrazíky. Stanoviště musí být slunečné a chráněné před větrem. Papriky jsou náročné na organickou hmotu a živiny, je proto vhodné do připravené zeminy přimíchat hnůj, ideálně kravský. Rostlinám dopřejte dostatečnou zálivku. V případě potřeby půdu přihnojujte, např. Kristalonem pro rajčata a papriky, Tyčinkovým hnojivem pro papriky nebo univerzálním hnojivem.
Papriky lze skladovat přibližně 2 týdny při teplotě 12–14 °C.