Libeček
Libeček je aromatická bylina, která je už odjakživa součástí české kuchyně. Dříve byl pěstován snad na každé zahrádce, dnes jeho obliba není tak velká, ale najdeme jej hlavně na venkovských nebo podhorských zahradách.
Libeček přitom není na pěstování nijak náročný a zvládne to každý.
Využíváme jeho semena a listy jako koření nebo pro jejich léčivé účinky. Kořeny libečku jsou ze všech částí nejvíce účinné, používané hlavně jako polévkové koření.
60 Kč
Libeček je bylinka, která najde své uplatnění v každé kuchyni. Z libečku se využívají listy i kořeny.
Má silné aroma, proto ho do pokrmů stačí dát v malé míře. Užívá se také při léčbě trávicích potíží, nechutenství či...
30 Kč
Libeček je víceletá rostlina, dosahující výšky až 2 metry.
Užitkovou částí jsou čerstvé nebo sušené mladé listy, vhodné jako koření do omáček, polévek a na pečení.
Drogou je kořen dvou až tříletých rostlin. Užívá se...