Kmín
Kmín patří snad do každého pokrmu české kuchyně. Není jen nepostradatelným kořením ale své zastoupení má také v léčitelství.
Kmín není náročný na pěstování, stačí teplé, světlé místo a dostatek závlahy. Nejlépe se mu bude dařit v půdě bohaté na humus.
V kuchyni se kmín přidává hlavně do pečiva nebo omáček. Jako léčivka může pomoct při trávicích obtížích nebo kašli.
32 Kč
Kmín kořenný je oblíbená dvouletá aromatická rostlina, pěstovaná hlavně pro semena.
Kmín se používá jako známé koření do pečiva a na pečené maso. Kmín byl znám už ve starověku, kde zaháněl zlé síly.
Rostlina dorůstá...
34 Kč
Kmín římský je jednoletá rostlina, která se díky svému intenzivnímu aroma používá jako koření. Kmín římský je znám hlavně v zemích Blízkého východu, v muslimských a arabských zemích nechybí skoro v žádném pokrmu.
U...
39 Kč
Rostlina černucha setá zvaná také kmín černý je jednoletá bylina, dosahující výšky kolem 30 cm. Nepleťte si jí s černuchou damašskou, okrasnou letničkou.
Černucha setá je léčivá rostlina, z které se sbírají její...
52 Kč
BIO Kmín kořenný se díky svému specifickému aroma hojně využívá jako koření v kuchyni.
Tato dvouletá rostlina kvete okolíky drobných bílých květů během května a června a dorůstá do výšky až 100 cm.
Je oblíbený také...