Kategorie
- Klíčky a microgreen
- Vánoční nabídkaOriginální dárky
- Podzimní cibulovinyVysazujte i v listopadu
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas na přípravu semínek
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázkyInspirace na Vánoce
- Knihy
Javor japonský - Acer palmatum - osivo javoru - 5 ks
Japonský javor, také nazývaný jako dlanitolistý, je nádherný strom, který má krásné červené listy.
Vhodná k pěstování jako pokojová rostlina a je možné ho vytvarovat jako bonsaj.
Japonský javor má svůj domov v Japonsku, v Číně či Koreji.
V přírodě dosahuje výšky maximálně kolem 5 m.
Jak si vypěstovat javor ze semínka?
Nejdříve semena namočíme do vody na 48 hodin, poté provedeme studenou stratifikaci po dobu 1–3 měsíců v lednici při teplotě 4 °C. Výsev poté provádíme do hloubky 0,5 cm.
Semínka klíčí dlouho a nepravidelně, přibližně 1–2 měsíce, ale tato doba se může prodloužit v závislosti na pěstebních podmínkách. Ideální teplota ke klíčení je 18–24 °C.
Stanoviště volíme světlé, polostinné s lehkou, propustnou půdou s příměsí rašeliny.
Doporučujeme pravidelnou zálivku a hnojení.