Kategorie
- Zelenina a ovoceZahajte sezónu s kvalitním osivem
- Papriky a chilliSladká nebo pálivá? Stačí si vybrat
- Jarní cibulovinyVypěstujte si květiny z čerstvých cibulovin
- Sadba zeleninyNaskladnili jsme první sazečky!
- Klíčky a microgreen
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas na přípravu semínek
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázky
- Knihy
Hnojivo na zeleninu - Forestina - pevné hnojivo - 1 kg
Hnojivo Forestina je vhodné především při pěstování listové, košťálové a kořenové zeleniny. Jedná se o vydatné organominerální hnojivo s kvalitní drcenou rohovinou.
Rohovina je přírodní surovina ceněna hlavně pro svůj obsah organicky vázaného dusíku, který se působením půdních mikroorganismů postupně uvolňuje, tudíž je možno rostlinu využít po delší vegetační období.
Hnojivo je vhodné pro rostliny pěstované ve volné půdě i v truhlících. Používá zejména ke hnojení kořenové, košťálové i listové zeleniny, včetně cibule a celeru.
Jak používat hnojivo na zeleninu?
Hnojení se provádí zpravidla při výsadbě rostlin (rajčata a okurky), kdy se rovnoměrně na plochu rozhodí a poté zapraví do půdy v dávce 40–80 g/m2
Při hnojení paprik, cuket a dýní použijte vyšší dávku a to 170–190 g/m2. Při aplikaci přímo k rostlině nebo jejímu bezprostřednímu okolí, použijeme jako odměrku např. starou polévkovou lžíci.
Optimální výživová dávka pro rajčata a okurky je zhruba 1,5 polévkové lžíce k jedné rostlině. Při ponechání hnojiva na povrchu dochází také k uvolňování živin, ale v menším rozsahu.