Cibule šalotka Golden Gourmet - Allium cepa - cibule šalotky - 250 g
Cibule šalotka Golden Gourmet je vhodná na zeleninové záhony. Jedná se o poloranou odrůdu žluté šalotky, která má vysoký výnos a je odolná proti vetšině chorob napadajících cibule.
Díký své jemně kořeněné chuti se výborně hodí k přípravě jak teplých, tak studených pokrmů. Navíc lze využívat i její nať, která je vhodná k přímé konzumaci.
Doporučujeme pravidelně odstraňovat plevel v okolí cibulky.
Cibule má dlouhou trvanlivost a v dobrých skladovacích podmínkách vydrží i několik měsíců.
Velikost sazečky je 22–47 mm.
Velikost balení je 250 g.
Jak si vypěstovat cibuli ze sazečky?
Cibulky vysazujeme po posledních jarních mrazech, cca během března až května. Ideální spon je 20 x 10 cm. Hloubka výsadby by měla být taková, aby krček cibulky velmi lehce vyčníval nad zemí, tedy cca 3 cm.
Před výsadbou je nutné půdu důkladně prokypřit a zbavit plevelu.
Stanoviště volíme teplé a slunečné, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá.
Cibule vyžaduje dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná.
Cibule se sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července).
Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích. Skladujeme mimo brambory na tmavém, suchém (vlhkost max. 65 %) a dobře větraném místě s teplotou 0–4 °C.