Cibule kuchyňská Ranila - Allium cepa - osivo cibule - 100 ks
Svazková kuchyňská cibule odrůdy Ranila je oblíbená díky své výjimečné chuti.
Patří mezi rané odrůdy, které jsou ideální pro svazkování.
Tato odrůda se hodí jak pro přímou konzumaci, tak pro krátkodobé skladování, avšak není vhodná pro přezimování.
Produkuje středně velké až velké bílé cibule s kulatým, mírně zploštělým tvarem.
harakteristickým rysem je její velmi raný vývoj a zelená nať.
Jak si vypěstovat cibuli ze semínka?
Výsev se provádí v průběhu zimních měsíců do skleníku nebo od dubna na venkovní záhon. Hloubka výsevu je 2–3 cm. Klíčení trvá 2–4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12–18 ºC. Spon 30 x 30 cm.
Stanoviště volíme teplé a slunečné, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá.
Cibule vyžaduje dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná.
Sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července). Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích.