Cibule jarní kuchyňská Všetana - Allium cepa - osivo cibule - 200 ks
Výnosná odrůda určená pro přímý konzum, odolná proti mechanickému poškození s výbornou skladovatelností. Je vhodná pro pěstování z přímých výsevů i ze sazečky.
Dužnina je bílá až nažloutlá, jemné a nasládlé chutí. Dává spolehlivé výnosy ve všech pěstitelských oblastech.
Balení o hmotnosti 0,65 g odpovídá přibližně 200 ks semen.
Jak si vypěstovat cibuli ze semínka?
Výsev se provádí v průběhu zimních měsíců do skleníku nebo od dubna na venkovní záhon. Hloubka výsevu je 0,5–1 cm. Klíčení trvá 2–4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12–18 ºC. Spon 25–30 x 10–15 cm.
Stanoviště volíme teplé a slunečné, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá.
Cibule vyžaduje dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná.
Cibule se sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července). Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích. Skladujeme na chladném a suchém místě, s teplotou 0–2 ºC.