Cibule červená Braunschweiger - Allium cepa - osivo cibule - 250 ks
Cibule červená Braunschweiger je odrůda s velmi masitou dužinou a jemně zploštěným tvarem. Dužina je nejprve bílá a postupem času dozraje a stane se červenou.
Plody jsou středně velké s velmi dobrou skladovatelností (až do února).
Cibule můžeme konzumovat přímo, v salátech či v rybích a masových pokrmech.
Jak si vypěstovat cibuli ze semínka?
Výsev se provádí v průběhu zimních měsíců do skleníku nebo od dubna na venkovní záhon. Hloubka výsevu je 0,5–1 cm. Klíčení trvá 2–4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12–18 ºC. Spon 25–30 x 10–15 cm.
Stanoviště volíme teplé a slunečné, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá.
Cibule vyžaduje dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná.
Sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července). Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích.
Skladujeme na chladném a suchém místě, s teplotou 0–2 ºC.