Chilli Jalapeno Brown - Capsicum annuum - osivo chilli - 5 ks
Chilli Jalapeno Brown je kompaktně rostoucí odrůda, která je původem z Mexika. Obsahuje SHU mezi 2 500–8 000 jednotkami, a tak se paprička řadí mezi mírně pálivé varianty.
Rostlina dosahuje výšky 50 cm, v některých případech až 70 cm.
Jedná se o velmi výnosnou odrůdu, která plodí papričky o délce kolem 7 cm a mění barvu z původní zelené až do hnědé při zralosti. Konzumovat se mohou čerstvé, nebo také sušené či nakládané.
Vegetační doba je přibližně 75 dní.
Jak si vypěstovat chilli ze semínka?
Výsev semen je možné provádět celoročně (při pěstování za oknem), s předpěstováním lze začít již v únoru a březnu. Rostlina bude plodící přibližně za 6–9 měsíců, proto je třeba s předpěstováním začít včas.
Klíčení obvykle trvá 2–3 týdny, u některých odrůd však může trvat až 6 týdnů. Doporučená teplota při klíčení je 24–32 °C dle odrůdy. Teplota musí být konstantní, proto nedoporučujeme rostliny pěstovat na okenním parapetu. Rostlinám zajistíme dostatek světla.
Půda by měla být výživná a stále vlažná, s častým přihnojením. Používáme propustný substrát speciálně určený pro pěstování chilli vždy předem spařený. Semena sázíme do hloubky 0,3 cm. Pozor na přemokření půdy, ta rostlinám nesvědčí.
V období dozrávání je vhodné zálivku omezit, dosáhneme vyšší pálivosti plodů a zamezilo se jejich popraskání.
Výsadba ven je vhodná v druhé půli května po skončení ranních mrazíků. Stanoviště volíme slunečné, chráněné před větrem.
Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná.