×

Kategorie

Chilli Bulharská mrkev - Capsicum annuum - osivo chilli - 6 ks

×

Odrůda Bulharská mrkev (Bulgarian Carrot), jejíž název napovídá zároveň vzhled i zemi původu, je středně pálivého charakteru.

Plody se mění během dozrávání ze zelené až do oranžové barvy, dorůstají do velikosti kolem 12 cm

Rostlina dosahuje výšky kolem 50 cm a dá se dobře pěstovat v pokoji i na balkóně. Plody jsou velmi aromatické a využití najdou jak ve studené kuchyni, tak na zavařování.

Pálivost: 1 000–5 000 SHU jednotek

Číst víceShow less
118 Kč
Odesíláme dnes, případně následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1000130
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat chilli ze semínka?

Výsev semen je možné provádět celoročně (při pěstování za oknem), s předpěstováním lze začít již v únoru březnu. Rostlina bude plodící přibližně za 6–9 měsíců, proto je třeba s předpěstováním začít včas.

Klíčení obvykle trvá 2–3 týdny, u některých odrůd však může trvat až 6 týdnů. Doporučená teplota při klíčení je 24–32 °C dle odrůdy. Teplota musí být konstantní, proto nedoporučujeme rostliny pěstovat na okenním parapetu. Rostlinám zajistíme dostatek světla.

Půda by měla být výživná a stále vlažná, s častým přihnojením. Používáme propustný substrát speciálně určený pro pěstování chilli vždy předem spařený. Semena sázíme do hloubky 0,3 cm. Pozor na přemokření půdy, ta rostlinám nesvědčí.

V období dozrávání je vhodné zálivku omezit, dosáhneme vyšší pálivosti plodů a zamezilo se jejich popraskání.

Výsadba ven je vhodná v druhé půli května po skončení ranních mrazíků. Stanoviště volíme slunečnéchráněné před větrem.

Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000130

Parametry

Výsev
Březen
Únor
Stanoviště
Slunečné
Barva plodů
Oranžová
Pálivost paprik
Mírné pálivé
Možnosti pěstování
Doma
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Ranost
Poloraná
Mohlo by se také hodit
Naposledy zobrazené

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se