Kategorie
- Klíčky a microgreen
- Vánoční nabídkaOriginální dárky
- Podzimní cibulovinyVysazujte i v listopadu
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas na přípravu semínek
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázkyInspirace na Vánoce
- Knihy
BIO Sója luštinatá Hokkai Green - Glycine max - bio osivo sóji - 20 ks
Hokkai Green v BIO kvalitě je odrůda Sóji luštinaté, která je velmi žádanou plodinou především pro vysoký obsah minerálů, bílkovin a vlákniny.
Sója je snadno zaměnitelná s fazolí. Rostlina je přibližně půl metru vysoká, sójové boby dozrávají v silných zelených chlupatých luscích, které lze sklízet přibližně 6 týdnů před dozráním, jelikož se jedná o ranou odrůdu Edamame.
Sója Hokkai Green se vzhledem k její výborné chuti hodí především do japonských specialit.
Doba zrání je asi 100 dní.
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat sóju ze semínka?
Semena si můžeme předpěstovat doma od dubna při teplotě alespoň 25 °C nebo je vysejeme přímo na stanoviště od května do června. Půda by měla mít alespoň 12 °C.
Vyséváme do hloubky 2–4 cm. Předpěstované rostliny přesazujeme ven po posledních mrazech a sázíme je do sponu 40 x 25 cm.
Stanoviště volíme slunečné s humózní půdou.