BIO Sója Green Shell - Glycine max - bio osivo sóji - 20 ks
Sója Green Shell, která splňuje standardy BIO kvality, představuje revoluční novinku na poli sójových bobů.
Její výjimečnost spočívá v odolnosti vůči nízkým teplotám, uvědoměle byla totiž pěstována v severských podmínkách Evropy, kde prokázala svou schopnost dosahovat vysoké výnosy i v chladnějším letním období.
Sója Green Shell má charakteristiky velmi podobné fazole.
Na stonku rostliny vysoké 90–150 cm dorůstají silné zelené chlupaté lusky, které posléze ukrývají dozrávající sójové boby.
Tento druh sóji se může pochlubit vynikající chutí, která se skvěle uplatní především v přípravě japonských delikates a vegetariánských pokrmů.
Zrání sójových bobů Green Shell trvá přibližně 100 dní.
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat sóju ze semínka?
Semena si můžeme předpěstovat doma od dubna při teplotě alespoň 25 °C nebo je vysejeme přímo na stanoviště od května do června. Půda by měla mít alespoň 12 °C.
Vyséváme do hloubky 2–4 cm. Předpěstované rostliny přesazujeme ven po posledních mrazech a sázíme je do sponu 40 x 25 cm.
Stanoviště volíme slunečné s humózní půdou.