BIO Řepa salátová Chioggia - Beta vulgaris - bio osivo řepy - 40 ks
BIO Řepa salátová Chioggia je italská odrůda řepy, která se již i u nás stala velmi oblíbenou hlavně u fajnšmekrů. Řepa Chioggia je velmi nápadná a dekorativní.
Dužina řepy je totiž dvoubarevná, hodí se do salátů i k masu jako příloha. V průměru dosahuje velikosti 4–5 cm.
Vegetační doba je cca 120 dní.
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat řepu ze semínka?
Semínka vyséváme přímo koncem března, začátkem dubna pro letní sklizeň. Pro pozdní sklizeň vysejeme semínka až v průběhu května.
Řepu vyséváme do řádků, které jsou od sebe ve vzdálenosti 25 cm. Vyséváme do hloubky 0,5 cm. Doba klíčení je přibližně 10 dnů, ale může být i delší.
Rostliny jednotíme na 10–15 cm od sebe. Řepa není příliš náročná na půdu, můžeme jí pěstovat v hlinité, písčité i humózní půdě. Jediný typ půdy, který jí nevyhovuje, je kyselá a štěrkovitá zemina.
Rostlinu řadíme mezi rostliny druhé nebo třetí tratě. Při pěstování ve třetí trati doporučujeme přihnojovat organickým hnojivem nebo slepičinci.
Řepa se sklízí celá, i s listy. Necháme ji na záhonu vydýchat a poté ji uchováváme v chladu.