Kategorie
- Klíčky a microgreen
- Vánoční nabídkaOriginální dárky
- Podzimní cibulovinyVysazujte i v listopadu
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas na přípravu semínek
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázkyInspirace na Vánoce
- Knihy
BIO Pór Freezo - Allium porrum - bio osivo póru - 100 ks
BIO Pór Freezo je zimní pór velmi odolný vůči mrazu. Je to skvělá odrůda k přezimování.
Tato odrůda zajistí přísun vitamínů a minerálů v zimním a časně jarním období.
Díky obsahu vápníku, draslíku, sodíku, fosforu, železa, vitaminu B, B2, C a karotenu by se dal pórek nazvat jako přírodní léčivo.
Pór můžeme konzumovat v salátech nebo vařený se sýrem či se zeleninou.
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat pór ze semínka?
S předpěstováním můžeme začít již v zimních měsících a pokračujeme až do dubna. Přímé výsevy pak probíhají od dubna do května. Semena zasadíme přibližně do hloubky 0,5 cm v řadách alespoň 30–40 cm vzdálených od sebe.
Doba klíčení je nejčastěji 2–3 týdny, ale může být i delší. Ideální teplota ke klíčení je 15–20 °C.
Substrát by měl být neustále vlhký. Sazenice přesouváme na venkovní slunečné stanoviště v průběhu dubna. Půdu volíme hlubokou, lehkou a dostatečně zásobenou živinami s neutrálním pH. Potřebuje dostatečnou zálivku.