Kategorie
- Zelenina a ovoceZahajte sezónu s kvalitním osivem
- Papriky a chilliSladká nebo pálivá? Stačí si vybrat
- Jarní cibulovinyVypěstujte si květiny z čerstvých cibulovin
- Sadba zeleninyNaskladnili jsme první sazečky!
- Klíčky a microgreen
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas na přípravu semínek
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázky
- Knihy
BIO Pískavice řecké seno - Kiepenkerl - bio osivo na klíčky - 50 g
Klíčky se řadí mezi významné zdroje vitamínů, minerálů, stopových prvků a esenciálních mastných kyselin. Jejich pravidelná konzumace navíc podporuje proces detoxikace a přispívá k účinné redukci tělesné hmotnosti.
Klíčky pískavice naleznou své uplatnění v mnoha kuchyních. Jsou například ideálním doplňkem k těstovinám, kde jejich specifická chuť obohatí každý pokrm. Také ji lze přidávat do chutney a omáček. V Indii se dokonce používá jako náhražka kávy.
Balení obsahuje 50 gramů bio semen pískavice řecké seno.
Semena pískavice začnou klíčit už po několika dnech a jejich intenzivní a pikantní chuť vás určitě příjemně překvapí. Během klíčení semena uvolňují vůni připomínající kari.
Klíčky doporučujeme konzumovat v syrovém stavu, například jako doplněk do salátů, dekoraci pečiva, ingredienci do polévek a pomazánek, nebo pro výrobu domácích zeleninových šťáv.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU (CZ-BIO-002).
Jak si vypěstovat klíčky?
Semena nechte 3–5 dní klíčit nejlépe v klíčící misce. Dvakrát až třikrát denně je třeba semena proplachovat. Ideální teplota klíčení je kolem 18–21 °C.
Před samotnou konzumací doporučujeme naklíčená semena propláchnout vodou.
Nespotřebované klíčky je možné uchovávat 1–2 týdny v chladu.