Kategorie
- Klíčky a microgreen
- Vánoční nabídkaOriginální dárky
- Podzimní cibulovinyVysazujte i v listopadu
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas na přípravu semínek
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázkyInspirace na Vánoce
- Knihy
BIO Pískavice - Zdravý den - bio osivo na klíčky - 200 g
Klíčky obecně vynikají velkou zásobou zdraví prospěšných látek, jako jsou vitamíny, minerály, stopové prvky i esenciální kyseliny. Tím se stávají oblíbenou součástí zdravých jídelníčků a RAW stravy. Jsou též doporučované pro redukci váhy a detoxikaci organismu.
Pískavice řecká seno (Trigonella foenum-graecum) se tradičně využívá jako koření. V balení je 200 g semen v BIO kvalitě.
Její blahodárné účinky na lidský organismus jsou známé již po dlouhou dobu – snižuje hladinu cholesterolu a krevního cukru, pomáhá proti kašli, působí protizánětlivě, podporuje tvorbu mateřského mléka a stimuluje mužské libido. Také podporuje imunitu, čímž je vhodná také pro sportovce.
Pro uchování výživných látek konzumujte klíčky syrové. Skvěle tak zpestří saláty, pečivo, polévky i pomazánky. Též z ní lze připravit domácí zeleninová šťáva.
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat klíčky?
Semena máčíme po dobu 8–10 hodin. Poté necháme 4–6 dní klíčit nejlépe v klíčící misce, přitom je nejméně 2x denně proplachujeme vodou. Ideální teplota klíčení je kolem 20 °C.
Naklíčená semena jsou ideální ke konzumaci při velikosti 2,5–5 cm. Před samotnou konzumací je nutné je propláchnout vodou. Nespotřebované klíčky je možné uchovávat 1–2 týdny v chladničce.