BIO Paprika Sweet Chocolate - Capsicum annuum - bio osivo papriky - 7 ks
BIO Paprika Sweet Chocolate je raná až středně raná odrůda nepálivé papriky vyznačující se velkým výnosem.
Vegetační doba od výsadby sazenic je 60–75 dnů.
Dorůstá do výšky 50 cm a vytváří pevné hnědočokoládové plody s typickým zvonovitým tvarem. Plody jsou v rané fázi růstu tmavě zelené, hnědočokoládovou barvu získají při dosažení plné zralosti.
Plody lze sklízet i v zelené fázi, ale plný potenciál chuti se rozvine až po dozrání. Mají sladkou a mírně ovocnou chuť.
Vzhledem k nižšímu růstu rostliny ji můžete pěstovat i ve větším květináči.
Odrůda papriky Sweet Chocolate byla vyšlechtěna v roce 1965 prof. E. Meaderem.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat papriku ze semínka?
Papriky jsou teplomilné rostliny, a pokud pro ně nemáte vhodné teplé místo, je lepší je umístit do skleníku.
Semena předpěstujte již v únoru. Nejprve semena namočte na 24 hodin do vlažné vody a poté je vysejte do lehkého substrátu do hloubky max. 0,5 cm.
Pro klíčení potřebují dostatek světla a vyšší teplotu. Doba klíčení je asi 1–2 týdny.
Rostliny přesaďte na venkovní záhon ve druhé polovině května.
Stanoviště by mělo být slunečné, chráněné před větrem, s výživnou půdou. Rostliny vyžadují pravidelnou zálivku a hnojení během vegetace.