BIO Paprika k roubování Scarface F1 - Capsicum annuum - bio osivo papriky - 5 ks
Paprika Scarface je odrůda, která perfektně poslouží k roubování všech druhů paprik včetně chilli papriček.
Tato odrůda neplodí vlastní plody.
Rostlina má velmi bohatý kořenový systém, který umožnuje roubované odrůdě bohatou plodnost. Kořeny jsou odolné vůči různým půdním patogenům a rostlina je zároveň rezistentní proti háďátku.
Roubovaná zelenina odolává lépe nevhodnému a chladnějšímu počasí nebo přítomnosti škůdců a tím z ní získáme mnohem větší úrodu.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat papriku ze semínka?
Papriky jsou teplomilné rostliny a v našich podmínkách se jim nejlépe daří ve vinařských oblastech. Na ostatních místech je lepší využít pro pěstování skleník či fóliovník.
S předpěstováním semen začínáme již v únoru. Semínka sázíme do lehkého substrátu, který by měl být vždy propařený. Ideální hloubka výsevu je přibližně 0,3–0,5 cm. Důležité je dbát při klíčení na dostatek světla a tepla. Pokud chceme klíčení urychlit, je možné nechat osivo 24 hodin před výsevem máčet. Papriky potřebují teplotu okolo 28 °C, přičemž nesmí být nižší než 22 °C. Vhodným místem pro pěstování však nejsou radiátory ani okenní parapety. Nejlepšího výsledku dosáhnete v pařníku. Doba klíčení je zpravidla 1–2 týdny.
Rostliny přesazujeme do venkovního záhonu přibližně v druhé polovině května, když již nehrozí ranní mrazíky. Stanoviště musí být slunečné a chráněné před větrem. Papriky jsou náročné na organickou hmotu a živiny, je proto vhodné do připravené zeminy přimíchat hnůj, ideálně kravský. Rostlinám dopřejte dostatečnou zálivku, ale ne přílišné přemokření. V případě potřeby půdu přihnojujte, např. Kristalonem pro rajčata a papriky, Tyčinkovým hnojivem pro papriky nebo univerzálním hnojivem.
Papriky lze skladovat přibližně 2 týdny při teplotě 12–14 °C.