BIO chilli
Chilli papriky patří mezi nejvýznamnější zeleninu a koření kvůli své pálivé chuti.
Na světě existuje kolem 3000 odrůd různých sladkých a pálivých druhů, které se od sebe odlišují nejen svým tvarem a barvou plodů, ale hlavně intenzitou pálivé chuti.
Používají se celé, v syrovém či sušeném stavu, drcené nebo práškové, jak plody, tak i semena.
Využití najdou jako samostatné koření nebo v různých směsích a k výrobě pálivých omáček používaných k dochucení jídla.
Osivo pálivých chilli papriček můžete zakoupit také v BIO kvalitě.
130 Kč
Chilli Habanero je oblíbenou odrůdou chilli především v Mexiku, Karibiku a Jižní Americe. Papričky lze využít k nakládání, sušení nebo k dochucování pokrmů.
Rostlina dosahuje výšky 50–100 cm a plodí jasně červené cca...
62 Kč
Chilli Lemon Drop je původem z Peru, kde jej znají jako Kellu Uchu. Papričku lze využít na sušení, vaření nebo ji použít jako čerstvou dekoraci. Tato odrůda má vysoké nároky na teplotu, proto ji doporučujeme pěstovat...
109 Kč
BIO Chilli Kajenský pepř pochází z Jižní Ameriky. Rostlina je vysoká přibližně 40–50 cm a plodí 10 cm dlouhé lusky sytě červené barvy, které mají lehce zatočený tvar.
Kajenský pepř patří mezi oblíbená dochucovadla...
103 Kč
BIO Chilli Habanero patří k velmi pálivým chilli paprikám, vysokým 50–100 cm.
Tato oranžová odrůda Habanero je přibližně 40x pálivější než chilli Jalapeno.
Plod papričky je obvykle dlouhé kolem 3–4 cm. Doba zrání je...
78 Kč
BIO Chilli Pimientos De Padron je velmi oblíbená odrůda chilli především na území Maroka a Španělska, kde má paprička svůj původ. K pěstování této odrůdy lze využít jak skleník, tak i květináč na balkóně.
Rostlina...
78 Kč
BIO odrůda Marseillais je velice oblíbenou odrůdou chilli zejména ve Francii odkud tento kultivar pochází.
Papričky lze využít k nakládání, sušení, dochucování pokrmů nebo k přímé konzumaci, kterou nízká pálivost...