BIO Kukuřice cukrová Tortilla - Zea mays - bio osivo kukuřice - 20 ks
BIO cukrovou Kukuřici Tortilla lze sklízet během září a října dlouhé úzké klasy s černými lesklými jádry.
Cukrová kukuřice Tortilla je výborná právě k přípravě tortilly nebo polenty. Tu získáme smícháním černé kukuřice se žlutou v poměru 1:3.
Díky velkému množství vlákniny je kukuřice nedílnou součástí zdravého stravování.
Cukrová kukuřice Tortilla patří mezi tradiční odrůdy a byla oceněna nadací ProSpecieRara, která se zaměřuje na zachování tradičních a vzácných odrůd rostlin.
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat kukuřici ze semínka?
Semena si můžeme předpěstovat již od dubna do května, v polovině května (kdy již nehrozí ranní mrazíky) můžeme vysévat přímo na venkovní stanoviště. Půda však musí mít teplotu alespoň 10 °C, aby nebyl ovlivněn růst rostlin a nebyl snížen výnos.
Semena vyséváme do hloubky 2–3 cm. Spon volíme alespoň 50 x 20 cm, jelikož rostliny potřebují dostatek prostoru.
Klíčení trvá přibližně 1–2 týdny. Ideální teplota ke klíčení je 20 °C. Substrát doporučujeme pro výsev a spařený.
Před výsevem je vhodné osivo máčet a při klíčení překrýt fólií, která pomůže udržet teplo (jakmile se objeví klíčky, vyměníme fólii za netkanou textilii nebo vytvoříme zvýšený fóliový kryt).
Stanoviště volíme slunečné, dobře chráněné před větrem s hlinitopísčitou, humózní, dobře propustnou půdou.
Rostliny je nutné důkladně zalévat, tak aby se voda dostala až ke kořenům a můžeme přihnojovat drůbežím trusem.