×

Kategorie

BIO Kukuřice cukrová Golden Bantam - Zea mays - bio osivo kukuřice - 16 ks

×

BIO cukrovou Kukuřici Golden Bantam lze sklízet již začátkem srpna, jelikož se jedná o středně ranou odrůdu.

velmi chutné, žluté a velké klasy, které mají svou typickou kukuřičnou texturu. Je velice oblíbenou součástí zdravých jídelníčků, zejména z důvodu vysokého obsahu vlákniny.

Cukrová kukuřice Golden Bantam je tradiční odrůda, jež byla oceněna nadací ProSpecieRara, která se specializuje na zachování tradičních a vzácných odrůd rostlin.

Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

Číst víceShow less
62 Kč
Odesíláme dnes, případně následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1004038
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat kukuřici ze semínka?

Semena si můžeme předpěstovat již od dubna do května, v polovině května (kdy již nehrozí ranní mrazíky) můžeme vysévat přímo na venkovní stanoviště. Půda však musí mít teplotu alespoň 10 °C, aby nebyl ovlivněn růst rostlin a nebyl snížen výnos.

Semena vyséváme do hloubky 2–3 cm. Spon volíme alespoň 50 x 20 cm, jelikož rostliny potřebují dostatek prostoru.

Klíčení trvá přibližně 1–2 týdny. Ideální teplota ke klíčení je 20 °C. Substrát doporučujeme pro výsev a spařený

Před výsevem je vhodné osivo máčet a při klíčení překrýt fólií, která pomůže udržet teplo (jakmile se objeví klíčky, vyměníme fólii za netkanou textilii nebo vytvoříme zvýšený fóliový kryt).

Stanoviště volíme slunečné, dobře chráněné před větrem s hlinitopísčitou, humózní, dobře propustnou půdou.

Rostliny je nutné důkladně zalévat, tak aby se voda dostala až ke kořenům a můžeme přihnojovat drůbežím trusem.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1004038

Parametry

Výsev
Duben
Květen
Stanoviště
Slunečné
Barva plodů
Žlutá
Možnosti pěstování
Venku
BIO kvalita
Ano
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Ranost
Poloraná
Odrůda kukuřice
Cukrová
Mohlo by se také hodit
Naposledy zobrazené

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se