BIO Dýně Solor - Cucurbita maxima - bio osivo dýně - 7 ks
BIO Dýně Solor je vylepšenou variantou jedné z nejznámějších dýní Hokkaido.
Její charakteristické tmavě oranžové plody váží 1–2 kg a jsou velké 20–25 cm. Rozdíl mezi dýní Solor a Uchiki Kuri je především v době skladovatelnosti, Solor se dá skladovat asi o 4–6 týdnů déle.
Vzhledem k vysokému podílu dužiny lze dýni Solor snadno tepelně upravit, aniž bychom museli odstranit slupku.
Pro svůj velký obsah vitamínů a minerálů je velice oblíbenou zeleninou ke konzumaci, především v podzimním období.
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat dýni ze semínka?
Semínka dýně předpěstujeme od března do dubna doma. Od poloviny května, po posledních mrazech, můžeme vysévat semínka přímo ven ve sponu alespoň 2 x 1 m. Sejeme přibližně 2 cm hluboko do země.
Klíčení obvykle trvá 1–2 týdny. Rostlinky předpěstované vevnitř přinesou větší úrodu.
Rostlina potřebuje dostatek slunce, propustnou humózní půdu a častou zálivku.
Na vlastní dýně se můžeme těšit od září do října. Sklízíme před prvními mrazy.