BIO Cibule Rossa di Firenze - Allium cepa - bio osivo cibule - 100 ks
BIO Cibule Rossa di Firenze je raná a velmi produktivní odrůda červené šalotky. V závislosti na výsadbě je možné cibule sklízet již na jaře nebo pak během letních měsíců.
Díky lahodné chuti bílé dužiny je vhodná ke konzumaci v čerstvém stavu.
Cibule Rossa di Firenze není vhodná k dlouhodobému skladování.
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat cibuli ze semínka?
Výsev se provádí v průběhu zimních měsíců do skleníku nebo od dubna na venkovní záhon. Hloubka výsevu je 0,5–1 cm. Klíčení trvá 2–4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12–18 ºC. Spon 25–30 x 10–15 cm.
Stanoviště volíme teplé a slunečné, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá.
Cibule vyžaduje dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná.
Sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července). Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích.
Skladujeme na chladném a suchém místě, s teplotou 0–2 ºC.