Kategorie
- Klíčky a microgreen
- Vánoční nabídkaOriginální dárky
- Podzimní cibulovinyVysazujte i v listopadu
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas na přípravu semínek
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázkyInspirace na Vánoce
- Knihy
BIO Cibule - Kiepenkerl - bio osivo na klíčky - 15 g
Klíčky se řadí mezi významné zdroje vitamínů, minerálů, stopových prvků a esenciálních mastných kyselin. Jejich pravidelná konzumace navíc podporuje proces detoxikace a přispívá k účinné redukci tělesné hmotnosti.
Balení obsahuje 15 gramů bio semen cibule.
Klíčky cibule jsou vynikající alternativou k syrové cibuli. Mají intenzivní a aromatickou chuť, avšak zároveň jemnější, což je činí atraktivní volbou nejen z hlediska chuti, ale i z estetického pohledu. Díky svému vzhledu slouží také jako dekorace pokrmů.
Klíčky doporučujeme konzumovat v syrovém stavu, například jako doplněk do salátů, dekoraci pečiva, ingredienci do polévek a pomazánek, nebo pro výrobu domácích zeleninových šťáv.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU (CZ-BIO-002).
Jak si vypěstovat klíčky?
Semena nechte 9–12 dní klíčit nejlépe v klíčící misce. Dvakrát až třikrát denně je třeba semena proplachovat. Ideální teplota klíčení je kolem 18–21 °C.
Před samotnou konzumací doporučujeme naklíčená semena propláchnout vodou.
Nespotřebované klíčky je možné uchovávat 1–2 týdny v chladu.