BIO Chilli Marseillais - Capsicum chinense - bio osivo chilli - 7 ks
BIO odrůda Marseillais je velice oblíbenou odrůdou chilli zejména ve Francii odkud tento kultivar pochází.
Papričky lze využít k nakládání, sušení, dochucování pokrmů nebo k přímé konzumaci, kterou nízká pálivost umožňuje.
Rostlina dosahuje výšky 70 cm a plodí velké množství menších papriček. Ty jsou zpočátku zelené a dozrávají do žluté barvy. První plody je možné sklízet již v průběhu června.
Paprička se řadí mezi mírně pálivé s SHU 0–500 jednotek.
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat chilli ze semínka?
Výsev semen je možné provádět celoročně (při pěstování za oknem), s předpěstováním lze začít již v únoru a březnu. Rostlina bude plodící přibližně za 6–9 měsíců, proto je třeba s předpěstováním začít včas.
Klíčení obvykle trvá 2–3 týdny, u některých odrůd však může trvat až 6 týdnů. Doporučená teplota při klíčení je 24–32 °C dle odrůdy. Teplota musí být konstantní, proto nedoporučujeme rostliny pěstovat na okenním parapetu. Rostlinám zajistíme dostatek světla.
Půda by měla být výživná a stále vlažná, s častým přihnojením. Používáme propustný substrát speciálně určený pro pěstování chilli vždy předem spařený. Semena sázíme do hloubky 0,3 cm. Pozor na přemokření půdy, ta rostlinám nesvědčí.
V období dozrávání je vhodné zálivku omezit, dosáhneme vyšší pálivosti plodů a zamezilo se jejich popraskání.
Výsadba ven je vhodná v druhé půli května po skončení ranních mrazíků. Stanoviště volíme slunečné, chráněné před větrem.
Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná.