BIO Chilli Lemon Drop - Capsicum baccatum - bio osivo chilli - 7 ks
Chilli Lemon Drop je původem z Peru, kde jej znají jako Kellu Uchu. Papričku lze využít na sušení, vaření nebo ji použít jako čerstvou dekoraci. Tato odrůda má vysoké nároky na teplotu, proto ji doporučujeme pěstovat v interiéru.
Rostlina dosahuje výšky 90 cm a plodí jasně žluté cca 7 cm dlouhé štíhlé papričky. Zajímavostí na této papričce je, že svou chutí a vůní připomíná citron.
Paprička se řadí mezi středně pálivé s SHU 15 000–30 000 jednotek.
Tato unikátní odrůda byla pro svou kvalitu oceněna nadací ProSpecieRara, která usiluje o zachování rozmanitosti vzácných druhů rostlin
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat chilli ze semínka?
Výsev semen je možné provádět celoročně (při pěstování za oknem), s předpěstováním lze začít již v únoru a březnu. Rostlina bude plodící přibližně za 6–9 měsíců, proto je třeba s předpěstováním začít včas.
Klíčení obvykle trvá 2–3 týdny, u některých odrůd však může trvat až 6 týdnů. Doporučená teplota při klíčení je 24–32 °C dle odrůdy. Teplota musí být konstantní, proto nedoporučujeme rostliny pěstovat na okenním parapetu. Rostlinám zajistíme dostatek světla.
Půda by měla být výživná a stále vlažná, s častým přihnojením. Používáme propustný substrát speciálně určený pro pěstování chilli vždy předem spařený. Semena sázíme do hloubky 0,3 cm. Pozor na přemokření půdy, ta rostlinám nesvědčí.
V období dozrávání je vhodné zálivku omezit, dosáhneme vyšší pálivosti plodů a zamezilo se jejich popraskání.
Výsadba ven je vhodná v druhé půli května po skončení ranních mrazíků. Stanoviště volíme slunečné, chráněné před větrem.
Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná.