BIO Chilli Kajenský pepř - Capsicum annuum - bio osivo chilli - 7 ks
BIO Chilli Kajenský pepř pochází z Jižní Ameriky. Rostlina je vysoká přibližně 40–50 cm a plodí 10 cm dlouhé lusky sytě červené barvy, které mají lehce zatočený tvar.
Kajenský pepř patří mezi oblíbená dochucovadla pikantních pokrmů po celém světě, nejvíce omáček. Tato odrůda patří mezi středně pálivé odrůdy.
Papričky lze snadno pěstovat ve velkých květináčích nebo sklenících. Díky pevné slupce a správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.
Kajenský pepř má také pozitivní vliv na naše zdraví. Podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje při bolestivých stavech.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Pálivost: 30 000–50 000 SHU jednotek
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat chilli ze semínka?
Výsev semen je možné provádět celoročně (při pěstování za oknem), s předpěstováním lze začít již v únoru a březnu. Rostlina bude plodící přibližně za 6–9 měsíců, proto je třeba s předpěstováním začít včas.
Klíčení obvykle trvá 2–3 týdny, u některých odrůd však může trvat až 6 týdnů. Doporučená teplota při klíčení je 24–32 °C dle odrůdy. Teplota musí být konstantní, proto nedoporučujeme rostliny pěstovat na okenním parapetu. Rostlinám zajistíme dostatek světla.
Půda by měla být výživná a stále vlažná, s častým přihnojením. Používáme propustný substrát speciálně určený pro pěstování chilli vždy předem spařený. Semena sázíme do hloubky 0,3 cm. Pozor na přemokření půdy, ta rostlinám nesvědčí.
V období dozrávání je vhodné zálivku omezit, dosáhneme vyšší pálivosti plodů a zamezilo se jejich popraskání.
Výsadba ven je vhodná v druhé půli května po skončení ranních mrazíků. Stanoviště volíme slunečné, chráněné před větrem.
Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná.