Kategorie
- Klíčky a microgreen
- Vánoční nabídkaOriginální dárky
- Podzimní cibulovinyVysazujte i v listopadu
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas na přípravu semínek
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázkyInspirace na Vánoce
- Knihy
Banánovník Cheesmanii - Musa cheesmanii - osivo banánovníku - 5 ks
Banánovník Cheesmanii pochází z oblasti Indie a je velice podobný odolnému druhu Sikkimensis.
Dorůstá do výšky okolo 7 m a odolává mrazu až do -5 °C.
Rostlina se vyznačuje značnou robusticitou a silným kmenem. Květy jsou bílé až jemně nažloutlé.
Plody jsou jedlé.
Jak si vypěstovat banánovník ze semínka?
Semínka banánovníku sněžného můžeme pěstovat po celý rok jako pokojovou rostlinu. Nejdříve je nutné pilníkem či nožem narušit obal semínka a poté dát do vody s pokojovou teplotou přibližně na 48 hodin. Poté jsou semínka připravená k výsevu.
Zasadíme je do substrátu 2 cm hluboko. Ideální teplota ke klíčení je 22–25 stupňů. Klíčení obvykle trvá 3–6 měsíců. Teplotu se snažíme udržovat stálou kolem 25 stupňů, pouze v době vegetačního klidu můžeme teplotu nepatrně snížit.
Rostliny potřebují také dostatek rozptýleného světla, půdu volíme lehčí a propustnou. Rostliny můžeme i letnit.
V zimě omezujeme zálivku, která je jinak velmi vydatná.